GÜMÜŞHANE / ŞİRAN - Şiran Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi

Şehit Teğmen Tuna Kara Kimdir?

Bastığın yerleri ´toprak´ diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

ŞEHİT JANDARMA TEĞMEN TUNA KARA

01.09.1979 Tarihinde İlçemize bağlı Konaklı Köyü'nde, Öğretmen Mehmet ve Ev Hanımı Nevriye Kara'nın dördüncü evladı olarak dünyaya geldi. 1990'da  Şiran Mithatpaşa İlkokulu'nu,1994'te  Gümüşhane  A.F.K. Anadolu Lisesi orta kısmını,1998'de ise İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'ni bitirdi. 1998-2002 yılları arası Kara Harp Okulu'nda eğitim gördü. Okulu dönem 8.si  kısım 1.si olarak tamamlayıp teğmen rütbesiyle İstanbul Tuzla Piyade Okulu Merkez  Komutanlığı'ndaki görevine başladı. Burada yedi ay görev yaptı. Aynı yıl Manisa Kırkaağaç Jandarma Komando Okulu ve Bilecik Tugay Komutanlığı'nda toplam 5 ay çalıştı. Bu görevlerdeki üstün başarısından dolayı Genelkurmay Başkanlığı tarafından beş ülkeyi kapsayan eğitim gezisiyle ödüllendirildi. Üstün başarısından dolayı , kuraya tabi olmadan,  İstanbul Pendik Jandarma Bölük Komutanlığı'ndaki  görevine atandı ve burada iki yıl çalıştı.

2005 yılında Öğretmen Nihal Kara ile hayatını birleştirdi. 18/07/2005 tarihinde Hakkari Çukurca 3. Jandarma Sınır Taburu Komutanlığı'ndaki Destek Bölük Komutanlığı görevine atandı. Göreve başladığı ikinci gün olan 19/07/2005 'te, Hakkari- Çukurca Aslankapanı Mevkii'nde  askeri aracın mayına basması sonucu şehit oldu. Şehidimiz, 21/07/2005 'te Şiran'da yapılan törenin ardından Konaklı Köyü Şehitliği'ne defnedildi. Allah Rahmet Eylesin.

Yayın: 02.10.2023 - Güncelleme: 02.10.2023 11:22 - Görüntülenme: 74